Inschrijven voor een kerkdienst

Heb je al een inschrijflink ontvangen?

Inschrijven voor een kerkdienst of andere kerkelijke activiteit is alleen mogelijk via een inschrijflink. Deze link kan alleen door de kerk worden verstrekt die de activiteit organiseert. Heb je nog geen inschrijflink ontvangen voor de dienst die je wilt bezoeken, neem dan even contact op met je kerk. Kerkbezoekplanner kan je uit privacy-overwegingen niet helpen aan deze inschrijflink.

Kerkbezoekplanner.nl is een reserveringssysteem voor kerken waar veel verschillende kerken gebruik van maken. Voor specifieke vragen rondom de activiteit waar je interesse naar uitgaat richt je je daarom tot de organiserende kerk.

In heb een inschrijflink. En nu?

Je hebt de inschrijflink ontvangen, maar hoe gaat het nu verder? Via de link kom je op een pagina terecht betreft de activiteit die je kerk heeft aangemaakt. Dit kan een dienst zijn of een andere kerkelijke activiteit. Zolang de datum van de activiteit nog niet verlopen is zie je nu een of meerdere tijdblokken staan. Inschrijven voor een bepaalde tijd doe je eenvoudig door één of meer van de rondjes rechts in het tijdvak aan te klikken. Je mag meerdere tijden selecteren als je meerdere tijden aanwezig kunt en wilt zijn. Je wordt nu gevraagd om het aantal personen op te geven met wie je wilt komen. Na het maken van je selectie en het invullen van het aantal personen klik je op de knop 'Volgende'. Er wordt nu gevraagd om je naam en e-mailadres in te vullen. Deze gegevens worden door de kerk gebruikt om je op de bezoekerslijst te plaatsen en om je de bevestigingen en andere meldingen uit het kerkreserveringssysteem te kunnen sturen. Na invoer van de gevraagde gegevens klik je op de knop om te inschrijving op te slaan.

Inschrijving gelukt?

Als het inschrijven is gelukt krijg je daarvan een melding in je scherm. Ook ontvang je op het opgegeven e-mailadres een bevestiging. In dit e-mailbericht staat ook een knop om je inschrijving aan te kunnen passen. Bewaar deze goed.

Mag ik nu komen?

Je inschrijving is geen garantie dat je de activiteit mag bezoeken. Met je inschrijving geef je aan de kerk aan dat je graag wilt komen. De kerk gaat nu kijken of er voldoende capaciteit is om je te kunnen plaatsen. Is er voldoende capaciteit dan zal de kerk je plaatsen en ontvang je daarvan een bevestiging per e-mail. Wanneer de kerk de definitieve plaatsing doet bepaalt zij zelf. Je kunt bij je kerk navragen wanneer dit moment plaatsvindt.

Inschrijving annuleren

Kun je onverhoopt toch niet komen, dan is het fijn als je dat laat weten aan de kerk. Zo kan iemand anders misschien nog in jouw plaats komen. Om jezelf af te melden maak je gebruik van de knop die je hebt ontvangen in de bevestigingse-mail na je reservering voor de kerkdienst. Is je bezoek al bevestigd, dan kun je gebruik maken van de annuleringsknop in de bevestigingse-mail die je daarna hebt ontvangen.

Ik heb de inschrijfbevestiging niet (meer).
Hoe kan ik mijn inschrijving aanpassen?

Via de link in de bevestiging die je ontvangt na je eerste inschrijving kun je je aanmelding aanpassen en kun je je ook voor volgende activiteiten aanmelden. Maar wat nu als je deze inschrijfbevestiging niet hebt ontvangen of deze kwijt bent? Om toch je inschrijvingen te kunnen beheren kun je eenvoudig een account aanmaken. Dit doe je door rechtsbovenin de website op 'inloggen' te klikken. Na het aanmaken van een account krijg je via de knop 'Mijn activiteiten' een overzicht te zien van de activiteiten waar jij op ingeschreven hebt. Hier kun je je inschrijvingen ook aanpassen en inschrijven op nieuwe tijden van bestaande activiteiten.