Kerkdienst reserveren

Hoe kan ik reserveren voor een kerkdienst?

Indien je kerk al gebruik maakt van Kerkbezoekplanner.nl ontvang je om jezelf aan te kunnen melden voor een kerkdienst een unieke link. Alleen via die link kun je jezelf aanmelden. De kerk bepaalt zelf op welke manier en aan wie deze link ter beschikking gesteld wordt. Heb je de link nog niet ontvangen, neem dan contact op met je kerk.

Het reserveringssysteem voor de kerk

Kerkbezoekplanner.nl maakt reserveren voor kerkdiensten eenvoudig. Veel kerken zijn in deze periode op zoek naar manieren om de gemeenteleden en gasten te laten aanmelden voorafgaand aan hun komst. Omdat het veelal om een wekelijks terugkerende activiteit gaat is het belangrijk dat dit zo eenvoudig mogelijk is. Bezoekers haken gemakkelijk af als de procedure te ingewikkeld, of tijdrovend is. Reserveren via kerkbezoekplanner is zeer eenvoudig en snel. Daarnaast is het mogelijk om voor meerdere weken tegelijk te reserveren.

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt?

Veel reserveringssytemen voor kerken hanteren dit principe. Maar dat is nu juist niet waar de kerk voor staat. Dat wilden wij dus ook niet. Ook willen we het niet ingewikkeld maken door iedere week een andere wijk in de gelegenheid te stellen, of bijvoorbeeld op basis van alfabet te selecteren wie er aan de beurt is. Wat als je net die ene week dat je eindelijk aan de beurt bent niet kunt komen? Kerkbezoekplanner houdt het eenvoudig en draait het om. Kerkbezoekers mogen zelf aangeven wanneer ze beschikbaar zijn en onze tool maakt een eerlijke selectie. Voorrang krijgen bezoekers die het langst niet geweest zijn. Overigens bepaal je als kerk wel zelf aan wie je de uitnodigingslink ter beschikking stelt, dus wil je wel een bepaalde selectie maken dan kan dat natuurlijk wel.

Kerk reserveringssysteem vanuit de praktijk

Kerkbezoekplanner.nl is ontstaan vanuit de praktijk. In onze eigen gemeente en vanuit gesprekken met andere kerken ontdekten we wat de uitdagingen zijn met betrekking tot het reserveren voor kerkdiensten. Veel kerken hebben met de huidge regelgeveing te maken met een beperkte capaciteit, of zijn door de verwachte opkomst verplicht hun bezoekers te laten reserveren voor de bijeenkomsten.

Er zijn verschillende manieren om hiermee om te gaan. Kerkbezoekplanner heeft geluisterd naar de wensen en aanpakken van verschillende kerken en deze gebundeld in een kerk reserveringssysteem die voor veel situaties inzetbaar is.

Eén van de belangrijkste uitgangspunten is dat het reserveren voor de kerkdienst zo eenvoudig mogelijk moet zijn voor alle gebruikers van jong tot oud. Daarom vind je op deze website geen eindeloze mogelijkheden en instellingen. Naar de kerk gaan moet zo eenvoudig mogelijk blijven.

Mocht je twijfelen of dit reserveringssysteem de juiste oplossing is voor jullie kerk, probeer het dan gratis uit. Maak een kerkdienst aan door op activiteit aanmaken te klikken. Nodig uw bezoekers uit via de inschrijflink en laat hen eenvoudig reserveren voor een kerkdienst.

Nog vragen? Neem contact op.