Veelgestelde vragen

Kerkbezoekplanner.nl is voor iedereen zonder abonnement te gebruiken. Wil je de aanwezigheidshistorie bijhouden voor meer dan 3 diensten, zodat hier bij de automatische indeling rekening mee gehouden kan worden, of wil je dat meer dan 150 mensen in kunnen schrijven op de kerkdiensten, dan kun je beter een abonnement afnemen. Twijfel je? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Misschien heb je te maken met een aantal vaste bezoekers van de diensten die helemaal geen internet hebben en ook geen mailadres. Met hen maak je misschien liever telefonisch een afspraak? Onze tip is om een paar plekken vrij te houden voor deze mensen en bij de invoer van je capaciteit het aantal iets lager aan te houden dan het daadwerkelijke aantal beschikbare plekken in je gebouw. Zo houd je een paar plekken vrij voor de mensen zonder internet. Kerkbezoekplanner.nl geeft de mogelijkheid om een CVS te downloaden van de aanmeldingen. Die lijst kun je gebruiken als basis voor je bezoekerslijst. Deze kun je dan aanvullen met mensen die zich buiten de website om geregistreerd hebben.

De organisator (je kerk) bepaalt zelf wanneer de indeling voor de dienst wordt gemaakt. We raden aan hier een vast tijdstip in de week voor te kiezen. Onze ervaring is dat mensen zich soms pas vrij laat aanmelden en dat het daarom waarschijnlijk wenselijk is om 1-3 dagen van tevoren de definitieve plaatsindeling te maken. Wij raden kerken aan om de sluitingsdatum duidelijk te communiceren bij het verspreiden van de reserveringslink en deze kenbaar te maken op website en eventueel nieuwsbrief. Vraag het je kerk als je niet weet wanneer de plaatsing bekend wordt gemaakt.

Kerkbezoekplanner.nl is te gebruiken zonder een account aan te maken. Een acount is wel vereist bij het afnemen van een abonnement. Daarnaast kan het handig zijn om een account aan te maken als je meerdere activiteiten beheert of inschrijft op meerdere activiteiten. Met een account krijg je dan netjes al je activiteiten in één overzicht bij elkaar.

Kerkbezoekplanner.nl is in een hele korte tijd gerealiseerd. We hebben hard gewerkt om de belangrijkste functionaliteiten in te bouwen. Onze focus ligt hierbij op gebruikersgemak. We realiseren ons dat de website op sommige punten nog te verbeteren is. We zijn erg benieuwd naar je suggesties en hopen de komende tijd nog verbeteringen aan te brengen. We horen dus graag van je als je nog goede ideeën hebt.